A tavaszi spárgaleves elkészítéséhez a vajat felolvasztjuk egy lábasban. Rátesszük a megmosott, kockákra vágott pulykahúst. Kifehéredésig pirítjuk.
Ezt követően hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott póréhagymát, és jól átforgatjuk.
Hozzáadjuk a megtisztított és hasábokra vágott spárgát, karalábét, és a felkarikázott sárgarépát is.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük nagyjából 3 liter vízzel.
Amint felforrt a leves, hozzáadunk az ízlés szerinti mennyiségű erőleveskockát. A spárgalevest nagyjából 30 perc alatt lassú tűzön puhára főzzük.
Közben elkészítjük a vajgaluskát. Ehhez tálba ütjük a tojást. Megsózunk, majd hozzáadjuk a mokkáskanálnyi puha vajat, és annyi lisztet, hogy nokedliszerű tésztát kapjunk.
Forró vízbe mártott kanállal hosszú csíkokat szaggatunk a galuskatésztából, és az elkészült elvesbe szaggatjuk. Arra figyeljünk, hogy a leves közben végig forrjon. Amikor a galuskák feljönnek a spárgaleves tetejér, még 3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és forrón tálaljuk.
Különleges tavaszi levesek a mindmegette recepttárjában: