Tavaszi salátaleves

Hozzávalók

  • 2 db közepes fejes saláta
  • 10-12 szál medvehagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál szárított kapor
  • 2 csipetnyi só
  • 1 cispet bors
  • 4 db tojás
  • 1 tk tönkölybúza liszt
  • 1 tk ecet (10 %-os)
  • 1,5 dl joghurt

Elkészítés

    1. A salátát, és a medvehagymát folyó víz alatt tisztára mossuk, a saláta leveleit kézzel apróra tépjük, a medvehagymát, késsel fél cm-es csíkokra vágjuk.
    2. 1-1,5 liter vizet felforralunk, majd beletesszük az apróra zúzott fokhagymát a salátát, a medvehagyma felét. Egy teáskanálnyi ecettel (mindenki ízlés szerint tegyen bele) és kaporral ízesítjük.
    3. Közben egy serpenyőben elkészítjük a medvehagymás rántottát, ez lesz a leves betétje. Feltörjük a tojást, habosra keverjük, beletesszük a felaprított medvehagymát.
    4. A serpenyőben olajat hevítünk, ráöntjük a tojást és rántottát sütünk, majd egy kanállal felvágjuk és beletesszük a levesbe.
    5. Elkészítjük a habarást, a joghurthoz adjuk a lisztet egy kis habverővel simára keverjük, majd egy merítőkanálnyi levest merünk hozzá, és folyamatos keverés mellett beleborítjuk a levesbe.
    6. Medvehagymával, paprikával díszítjük.

Megjegyzés

Levesajánló nagypéntekre,de természetesen a tavasz folyamán bármikor elkészíthetjük ezt az energiaszegény és mégis ízletes levest.Ajánlom diétázóknak, cukorbetegeknek. Aki szeretné gazdagítani tehet a rántottába szalonnát. Jó étvágyat! :-)

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin