Keress receptre vagy hozzávalóra

Tavaszi saláta medvehagymadresszinggel

default user icon

Hozzávalók

  • 1/2 fej jégsaláta
  • 1 csomag vegyessaláta-keverék
  • 1 csokor retek
  • 15 db medvehagymalevél
  • 1 tk mustár
  • bors
  • 0,3 dl balzsamecet
  • 1/2 tk méz
  • 0,5 dl olívaolaj  
  • 1 dl olaj

Elkészítés

    1. jégsalátát leveleire bontjuk, megmossuk és megszárogatjuk, majd falatnyi darabokra tépjük. Tálba tesszük a vegyes levelekkel együtt. A retket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a salátalevelekhez adjuk. A medvehagyma szárát lecsipkedjük, a leveleket felaprítjuk, és a felét a salátához forgatjuk.
    2. Az öntethez összekeverjük a mustárt a megmaradt, finomra vágott medvehagymával, sóval, borssal, a balzsamecettel és a mézzel. Folyamatos, gyors keverés közben hozzáadjuk a kétféle olajat. Közvetlenül a tálalás előtt összeforgatjuk a salátákkal és a zöldségekkel, vagy külön tálkában kínáljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin