Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tavaszi rizseshús

5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40-50 dkg sovány sertéslapocka - kockákra aprítva (lehet baromfihús is)
  • 2 közepes fej vöröshagyma - finomra aprítva
  • 20 dkg sárgarépa - kis kockákra aprítva
  • 15 dkg fehérrépa - kis kockákra aprítva
  • 20 dkg üveges konzerv gomba - vagy friss gomba
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott volt)
  • 1 zöld paprika - aprítva (részben csípős is lehet, ízlés szerint)
  • kb. 4 evőkanál olaj
  • kedvenc ételízesítőnk - ízlés szerint
  • 1 nagy csokor petrezselyem - felaprítva
  • bővebben őrölt feketebors
  • 25 dkg jázmin rizs (2x12,5 dkg zacskósat használtam)

Elkészítés

    Elkészítés: A zsiradékot felhevítem, a vöröshagymát addig pirítom, amíg enyhe barna színt kap. Rádobom a húst, erősebb hőfokon folytonos keveréssel fehéredésig pirítom, kb 1/2 dl vizet öntök alá, sózom, bővebben borsozom, mint más esetben, saját levében csendesen jó félpuhára párolom.

    Hozzáadom a sárga- és fehérrépát, a borsót, a gombát, a zöldpaprikát, a zöldségekkel együtt további víz hozzáadása nélkül puhára párolom, közben ízesítem ételízesítővel, szükség szerint további borssal, és a petrezselyem felével. (Ha szeretjük a roppanós zöldségeket, elég 10 perc párolás.)

    A rizst a dobozon lévő utasítás szerint megfőzöm, és finoman, hogy a zöldségek kevésbé törődjenek, a zöldséges raguhoz keverem a maradék petrezselyemzölddel, majd hagyományosan készített sós, cukros, ecetes vízben megforgatott fejes salátával tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Sofi83
Pulykamellből csináltam, nagyon finom lett! :) Köszönöm a receptet!
Sofi83
Pulykamellből csináltam, nagyon finom lett! :) Köszönöm a receptet!
rosequimet
én csirkemellből készítettem, és nagyon-nagyon finom lett!! köszönöm a receptet, azonnal bevettük az állandó repertoárba :)
gaby53
Bocsánat, ha nem egyértelműen fogalmaztam a receptírásnál! Konkrétan csirkemellre, vagy csirkecombra gondoltam. Még soha nem láttam kiírva sehol sem a csirkeszárnyra, hogy \"baromfi lapocka\" ! :)
faferi
Csak a teljessg kevéért a hozzávalók: \"40-50 dkg sertéalapocka...(lehet baromfihúsbó is)\" A lapockát baromfiéknál úgy hívják,hogy \"CSIRKESZRNY\"

Hasonló Receptek

Magazin