Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tavaszi rakott csirke őzgerincben

Hozzávalók

  • 35 dkg csirkemell
  • fokhagymás borskeverék
  • 2 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 csipet szárított lestyánlevél
  • 5-6 db aszalt paradicsom
  • 3 ek zabpehely
  • 12-14 db spenótlevél
  • 2 ek olívaolaj
  • 30 db kolbászkarika
  • 5-6 szelet pulykasonka
  • 10 dkg mozzarella

Elkészítés

    1. Megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk a csirkemellfilét. Megsózzuk és meghintjük a fokhagymás borssal.
    2. Összekeverjük a tejfölt a tojással, a krémsajttal és a reszelt sajt felével. Megsózzuk, megborsozzuk, belekeverjük a szárított petrezselyemzöldet és a lestyánt. Felaprítunk 3 db szárított paradicsomot és a zabpehellyel és a csirkemellel együtt belekeverjük.
    3. A spenótleveleket felforralt vízbe mártjuk, majd papírtörlőre szedjük, és megszárítjuk.
    4. Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral és megkenjük olívaolajjal. Az aljára teszünk kb. 10 db kolbászkarikát, majd ráfektetjük a pulykasonkát. Ráhelyezzük a spenótleveleket, erre ismét kolbászkarikákat rakunk, végül ráborítjuk a csirkés keveréket. A tetejét megrakjuk mozzarellával, a maradék kolbásszal és az aszalt paradicsommal.
    5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük (ameddig a teteje pirulni kezd). Amikor elkészült, sütőtepsire borítjuk, és gazdagon meghintjük reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul. Sütés után 10 percig pihentetjük, majd felszeleteljük.

      Jobbnál jobb csirkés receptek >>> 

      Tavaszi finomságok >>> 

      Spenótos fogások >>> 

      Csőben sült finomságok >>> 

Megjegyzés

A tavasz egyik hírnöke a spenót, amely nagyon megosztó zöldség. Szerintem azért, mert a legtöbben csak főzelékként használják... Igaz, ebbe a receptbe nem kell sok, de természetesen aki szereti, tehet bele többet is. Segítségképpen fázisfotókat is hoztam. Én az őzgerincformát sütés közben egy sütőtepsire rakom, ha esetleg a nedvesség kifolyna, ne menjen a sütőbe.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin