Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tavaszi omlett

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg zsenge spenót és zöldfűszer vegyesen
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db tojás
  • 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg tönkölyliszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 1,5 dl tej
  • olaj a sütéshez (napraforgó vagy repce)
  • tejföl a díszítéshez

Elkészítés

    1. A leszárazott, leöblített spenótot és a többi levelet nedvesen egy felforrósított serpenyőbe dobjuk, és zsiradék nélkül megfonnyasztjuk. Miután összeesett, hűlni hagyjuk. Közben a megtisztított újhagymát finomra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből kemény habot verünk. A kihűlt spenótos keveréket kézzel jól kinyomkodjuk és finomra aprítjuk.
    2. A liszteket elvegyítjük a sütőporral és a sóval. Simára keverjük a tojássárgájákkal, az olvasztott vajjal és a tejjel, majd beleforgatjuk a tojáshabot, valamint az aprított újhagymát és spenótos keveréket.
    3. Egy palacsintasütőben vagy kisebb serpenyőben felhevítünk némi olajat, és merőkanállal rámerjük a tésztamassza negyedét. A merőkanál aljával laposra nyomkodjuk, majd mindkét oldalát megsütjük. A kész omlettet konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és a sütőben melegen tartjuk. A maradék tésztát ugyanígy megsütjük. Tetszés szerint tejföllel díszítve kínáljuk.

    TOJÁSOS FINOMSÁGOK >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A KEMÉNY TOJÁS - 4 POFONEGYSZERŰ FŐZÉSI PRAKTIKA >>> 

    KŐKEMÉNY TOJÁSDIÉTA - 3 HÉT ALATT 5 KILÓ MÍNUSZ! >>> 

Megjegyzés

A tésztamasszát egy adagban is megsütheted, ekkor 4 cikkre vágva tálald.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin