Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi omlett

MME MME
30 perc
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leszárazott, leöblített spenótot és a többi levelet nedvesen egy felforrósított serpenyőbe dobjuk, és zsiradék nélkül megfonnyasztjuk. Miután összeesett, hűlni hagyjuk. Közben a megtisztított újhagymát finomra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből kemény habot verünk. A kihűlt spenótos keveréket kézzel jól kinyomkodjuk és finomra aprítjuk.
  2. A liszteket elvegyítjük a sütőporral és a sóval. Simára keverjük a tojássárgájákkal, az olvasztott vajjal és a tejjel, majd beleforgatjuk a tojáshabot, valamint az aprított újhagymát és spenótos keveréket.
  3. Egy palacsintasütőben vagy kisebb serpenyőben felhevítünk némi olajat, és merőkanállal rámerjük a tésztamassza negyedét. A merőkanál aljával laposra nyomkodjuk, majd mindkét oldalát megsütjük. A kész omlettet konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és a sütőben melegen tartjuk. A maradék tésztát ugyanígy megsütjük. Tetszés szerint tejföllel díszítve kínáljuk.

TOJÁSOS FINOMSÁGOK >>> 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A KEMÉNY TOJÁS - 4 POFONEGYSZERŰ FŐZÉSI PRAKTIKA >>> 

KŐKEMÉNY TOJÁSDIÉTA - 3 HÉT ALATT 5 KILÓ MÍNUSZ! >>> 

Megjegyzés

A tésztamasszát egy adagban is megsütheted, ekkor 4 cikkre vágva tálald. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss