Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi mini röszti

MME MME
2.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, hideg vízbe tesszük, hogy meg ne barnuljon. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A cukkínit leöblítjük, nem hámozzuk meg, csak a szárvégeit vágjuk le. A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, lecsepegtetjük. A sárgarépát leszűrjük, konyharuhára terítve felitatjuk róla a vizet.
Elkészítés: A spenótot csak annyi vízzel, amennyi a leveleken maradt, fedő alatt 5 percig pároljuk. Hideg vízzel leöblítjük, alaposan kinyomkodjuk, nagyjából felaprózzuk. A vajat/margarint felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a hagymát. Szűrőtálba fektetünk egy tiszta vászonszalvétát, és nagy lyukú reszelőn előbb belereszeljük a cukkínit, majd a burgonyát. A szalvéta sarkait összefogva-megtekerve kicsavarjuk a nedvességet a zöldségekből, mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a spenótot, a párolt hagymát, a sárgarépát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, (frissen) őrölt borsot és a csipet szerecsendiót. Megszórjuk a liszttel, és összekeverjük a tojássárgájákkal. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk kétujjnyi olajat, beleteszünk 4-6 evőkanálnyi masszát, kanálháttal egyenként ellapítjuk őket, és mérsékelt tűzön, mindkét oldalukon pirosra sütjük (vigyázat, ha túl gyorsan sülnek, belül nyersek maradnak!). A rösztiket papírkendőre szedjük, és meleg, de kikapcsolt sütőbe tesszük, amíg az összes kisül. Előmelegített tálra halmozzuk, salátalevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk. Sült húsokhoz, virslihez, gombához köretként adhatjuk; sajttal megszórva, vegyes idénysalátával önálló étel!

Megjegyzés

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 108 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss