Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi leves hajdinagombóccal

MME MME
2/5
olcsó

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A karalábét, sárgarépát és az újhagymát kb. 3 cm hosszú, vékony hasábokra vágjuk. Egy lábosban felhevítjük az olajat, beletesszük a zöldségeket, sózzuk, megszórjuk a zöldpetrezselyemmel és félpuhára pároljuk, vízzel felöntjük, majd felforraljuk.
A kész levesbe tálaláskor tesszük bele a hajdina gombócokat. Gombóc: a beáztatott hajdinát keverjük össze a hajdinaliszttel, tegyük bele a tojást, ízesítsük sóval, fehérborssal, finomra vágott petrezselyemmel és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy jól formálható masszává tudjuk kikeverni. A tésztából formáljunk gombócokat és forró sós vízben főzzük ki.

Ezek is érdekelhetnek