Tavaszi krémleves zöldfűszerekkel

A krémleveseket sokszor csak egészséglevesnek hívom, mert minden egészséges zöldséget össze lehet bennük főzni. A krémes állag, az olvadozó sajt, és a izgalmas feltétek miatt akár egy vacsorát is letudhatunk vele.

Hozzávalók

  • 4 dkg vaj
  • 2 db felkockázott burgonya
  • 2 db tojás
  • 10 dkg rukola
  • 2 dl tejszín
  • 2 szál tárkony
  • 10 szál snidling
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • 2 szál zsálya
  • 4 db bazsalikomlevél
  • 1 csipet só
  • 4 szelet toastkenyér
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés

    1.

    Aprítsuk fel a zöld fűszereket és a rukkolát. Kockázzuk fel a kenyérszeleteket, és pirítsuk meg őket az olajon. Forrásban lévő vízben, 1,5 perc alatt főzzük meg a tojásokat, majd hámozzuk meg és vágjuk félbe őket.

    2.

    Olvasszuk fel a vajat, és pirítsuk meg rajta a burgonyát. Öntsük fel az alaplével, és főzzük majdnem teljesen puhára. Adjuk hozzá a rukolát, és főzzük együtt 5 percig. Pürésítsük a levest, majd keverjünk bele 1,6 dl tejszínt, és kis lángon főzzük még néhány percig

    3.

    Adjuk hozzá a zöld fűszereket is, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről. Sózzuk meg ízlés szerint. Tálaljuk a kenyérkockákkal és a tojással, a maradék tejszínnel díszítve. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin