Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tavaszi kapros töltött káposzta gerslivel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta
  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 15 dkg gersli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 5 dl paradicsomlé
  • 2 db babérlevél
  • 5-6 szem egész bors
  • bors

Elkészítés

    1. Egy nagy keverőtálban összedolgozzuk a darált húst, a gerslit és a felvert tojást a fűszerekkel, valamint az olajon megdinsztelt, aprított hagymával és a zúzott fokhagymával.
    2. A friss káposztát leveleire szedjük. A tölteléket a levelekbe töltjük, és szorosan feltekerjük.
    3. A megmaradt leveleket egy nagy lábas aljába tesszük. Babérlevelet és szemes borsot adunk hozzá, valamint a kapor felét - majd beletesszük a töltött káposztákat. Ráöntjük a paradicsomlevet, majd felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje azt.
    4. Közepes lángonkb. 35-45 percig főzzük, amíg készre, puhára fő a töltelék. Friss tejföllel és a maradék kaporral tálaljuk. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin