Elkészítés: A combot apró kockákra vágjuk. A finomra aprított hagymát az olajban üvegesre fonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, föleresztjük 2-3 evőkanál vízzel, beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, elkészítjük, mint a pörköltet.
Ha kissé kihűlt, megdaráljuk a tejbe áztatott, kifacsart zsemlével együtt. Teszünk bele 1 egész tojást és ízlés szerint fűszerezzük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk /az élesztőt előzőleg a tejben felfuttatjuk/, és fél órát pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk, a tölteléket rákenjük, a félig megfőzött borsószemekkel meghintjük, a megfőzött sárgarépát ráaprítjuk, végül feltekerjük.
Tepsibe tesszük, tojássárgával megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre