Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi gyümölcstorta

90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 9 dkg liszt
  • 6 dkg kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 10 dkg vegyes gyümölcs
  • 1 ek porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • A tetejére:
  • 50 dkg marcipán vagy fondant (rózsaszín)
  • pár darab marcipántojás
  • barna ételfesték
  • cseresznyefavirág

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.
  2. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.
  3. A krémhez a gyümölcsöt leturmixoljuk és összekeverjük egy evőkanál porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a gyümölcsöt is. Ezzel a krémmel töltjük meg a tortát és vonjuk be az oldalát.
  4. A marcipánt kinyújtjuk és befedjük vele a tortát. Az ételfesték és az ecset segítségével ágakat festünk a tortára, majd élő virágokkal és a marcipán tojásokkal díszítjük.

Megjegyzés

Igazi nyári ízek és külső, mert már nagyon várjuk a tavaszt :) - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss