Ünnepi csokoládé torta

Hozzávalók

  • 8 darab tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor cukrozatlan
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 2 csomag csoki pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 2 darab tojás
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 csepp rumaroma
  • csokireszelék,tejszínhab,dekor virág

Elkészítés

    1. A piskótaalaphoz a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd kanalanként a cukros tojásokhoz adjuk. Ha nagyon sűrű lett, pár kanál langyos vízzel fellazíthatjuk.
    2. A tojásfehérjékhez egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük, végül óvatosan a meglévő masszánkhoz keverjük.
    3. Egy tortaforma alját kikenjük margarinnal, sütőpapírral béleljük, majd ismét megkenjük margarinnal. Óvatosan beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
    4. Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez egy edényben kikeverjük a tojásokat a cukorral, a pudingporral, végül óvatosan felöntjük tejjel. Kevergetve, takarék lángon, sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk hűlni. (Ha a tetejére folpackot teszünk, akkor nem fölösödik be.) Amikor már langyos a krém, jól kikeverjük. A puha margarint először önmagában keverjük habosra, majd kanalanként a krémet hozzáadva tovább keverjük.
    5. A tortát 3 részre vágjuk. Az első lapra rumot csepegtetünk, majd rátesszük az 1/3 krémet. Rátesszük a második lapot, erre is rumot csepegtetünk, majd rátesszük a krémet. Végül rátesszük a 3. lapot, és a maradék krémmel bevonjuk. A tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval tejszínhabbal,dekor virággal.Tálalásig hűtőben tároljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek