Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi csokoládé torta

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótaalaphoz a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd kanalanként a cukros tojásokhoz adjuk. Ha nagyon sűrű lett, pár kanál langyos vízzel fellazíthatjuk.
  2. A tojásfehérjékhez egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük, végül óvatosan a meglévő masszánkhoz keverjük.
  3. Egy tortaforma alját kikenjük margarinnal, sütőpapírral béleljük, majd ismét megkenjük margarinnal. Óvatosan beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez egy edényben kikeverjük a tojásokat a cukorral, a pudingporral, végül óvatosan felöntjük tejjel. Kevergetve, takarék lángon, sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk hűlni. (Ha a tetejére folpackot teszünk, akkor nem fölösödik be.) Amikor már langyos a krém, jól kikeverjük. A puha margarint először önmagában keverjük habosra, majd kanalanként a krémet hozzáadva tovább keverjük.
  5. A tortát 3 részre vágjuk. Az első lapra rumot csepegtetünk, majd rátesszük az 1/3 krémet. Rátesszük a második lapot, erre is rumot csepegtetünk, majd rátesszük a krémet. Végül rátesszük a 3. lapot, és a maradék krémmel bevonjuk. A tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval tejszínhabbal,dekor virággal.Tálalásig hűtőben tároljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss