Tavaszi csirkés rakottas

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 3 szál sárgarépa
  • 30 dkg kelbimbó
  • 2 dl tejszín
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor felaprított petrezselyem
  • 2 ek étkezési keményítő
  • olívaolaj
  • bors
  • szerecsendió
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A répát felkarikázzuk és a kelbimbóval együtt kevés vajon megpároljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kissé felverjük, megsózzuk, megborsozzuk és a keményítővel simára keverjük.
    2. A megmosott és szárazra törölt csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megforgatjuk a keményítős masszában, majd egy serpenyőben, kevés olívaolajon mindkét oldalát pár percig elősütjük.
    3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával és elrendezzük benne a húst.
    4. A tejszínt elkeverjük a tojássárgákkal, ízesítjük fokhagymával, szerecsendióval, petrezselyemzölddel és megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. A felét ráöntjük a húsra, majd ráhalmozzuk az előtte megpárolt zöldségeket, a sárgarépát és a kelbimbót.
    5. Végül a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és a maradék tejszínt is rácsorgatjuk. Előmelegített, 180 °C sütőben kb. 30 - 35 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin