Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi csirkés rakottas

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A répát felkarikázzuk és a kelbimbóval együtt kevés vajon megpároljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kissé felverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a keményítővel simára keverjük.
  2. A megmosott és szárazra törölt csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megforgatjuk a keményítős masszában, majd egy serpenyőben, kevés olívaolajon mindkét oldalát pár percig elősütjük.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, és elrendezzük benne a húst.
  4. A tejszínt elkeverjük a tojássárgájákkal, ízesítjük fokhagymával, szerecsendióval, petrezselyemzölddel, és megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. A felét ráöntjük a húsra, majd ráhalmozzuk az előtte megpárolt zöldségeket, a sárgarépát és a kelbimbót.
  5. Végül a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és a maradék tejszínt is rácsorgatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss