Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tavaszi csirkerolád

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 egész csirkemell
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg gomba
  • 4 paradicsom
  • 2 cukkini
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • szárított vagy friss petrezselyemzöld
  • bors
  • A körethez:
  • 1 fej friss káposzta
  • 2 fej hagyma
  • olívaolaj
  • ecet
  • A szószhoz:
  • 2 pohár joghurt
  • 1 fej fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: Elsőként a köretet készítjük el, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni. A káposztát és a hagymát legyaluljuk/lereszeljük, majd ízlés szerint sózzuk. Én általában 2-3 evőkanál ecetet szoktam ráönteni, majd egy kis olajat. Ezután alaposan összekavarjuk, és állni hagyjuk. Elkészítjük a szószt: a megpucolt fokhagymát nagyon-nagyon apróra összevágjuk, és hozzáadjuk a joghurthoz. Ízlésünknek megfelelően sózzuk, majd állni hagyjuk.

    Második lépésként a töltelék hozzávalóit apró kockákra vágjuk, majd egy teflon edényben, lassú láng felett addig keverjük, amíg a hozzávalók összeesnek.

    Harmadik lépésben a csirkemellet középen kettévágjuk majd vékonyra kiklopfoljuk. Sózzuk-borsozzuk. Az előkészített csirkemellet kiterítjük egy tányérra, majd közepére helyezzük a töltelék 1/4 részét. Ezután a csirkemellet feltekerjük, majd hústű vagy fogvájó segítségével összefogjuk. (Ha nincs kéznél hústű, cérnával körbekötjük, hogy ne essen szét a hústekercs.)

    Bő, forró olajban, folyamatosan forgatva készre sütjük, majd papírtörlő segítségével a fölösleges olajat felitatjuk. A hústekercset a káposztasalátával tálaljuk. Jó étvágyat! :)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin