Keress receptre vagy hozzávalóra

Tavaszi csirkemelltekercs

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 6 szelet mozzarella
  • 2 szelet bacon
  • 4 db mángoldlevél
  • 1 csokor kapor
  • 3 ek görög joghurt
  • 1 db zöldhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl édes fehérbor
  • bors

Elkészítés

    1. A csirkemellfilét megmossuk, lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk úgy, hogy ne lyukadjon ki. Megsózzuk és megborsozzuk. A mángoldlevelet forró vízbe mártjuk, majd rögtön hidegbe tesszük. A leveleket a csirkemellre helyezzük, rárakjuk a sajtot, gazdagon megszórjuk apróra vágott kaporral és borssal, és megspricceljük egy kevés olívaolajjal. Ezután a mángoldlevélbe tekerjük a sajtot, és felgöngyöljük a húst. Megtűzzük hústűvel vagy fogpiszkálóval, majd körbetekerjük baconnel.
    2. Egy tepsit kikenünk olajjal, és belefektetjük a húst, a tetejére halmozzuk a joghurtot, ráöntjük a bort, kettévágjuk a hagymát, és a hús mellé rakjuk. Lefóliázzuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és sütés közben néhányszor meglocsoljuk a hústekercset. Kb. 35 perc múlva levesszük a fóliát és megpirítjuk.
    3. A húsléből kimerünk egy keveset, összekeverjük a tejszínnel, és a húsra öntjük. 1-2 percig pihentetjük, majd forrón tálaljuk. Rizzsel, krumplival és az öntettel kínáljuk. 

Megjegyzés

Szerintem a csirkemellet lehet a legváltozatosabb formában elkészíteni. Mángold helyett lehet spenótot is használni. Én elég gyakran készítek hasonló ételeket, ezért mindenképpen javaslom kipróbálásra. A mozzarella helyett feta sajt is használható. Jó étvágyat kívánok!

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin