Elkészítés: A csalánleveleket leforrázzuk fél l vízzel, kb. 10 percig állni hagyjuk, majd összeturmixoljuk. Közben a vajat megolvasztjuk, és a liszttel berántjuk. Felöntjük 1 l vízzel. Beletesszük a hozzávalókat: a bort, a mustárt, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott metélőhagymát, az apróra vágott zöldfűszereket és ízlés szerint sót. Amikor felforrt, beletesszük az összeturmixolt csalánt, és a tejszínnel simára keverjük.
Közben a 3 tojást keményre főzzük, és megpucolva, félbevágva óvatosan beletesszük. 1 perc alatt összefőzzük, petrezselyemlevéllel vagy metélőhagymával díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre