Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi burgonyás krémleves

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 2 db burgonya
  • 3/4 l marhahús- vagy zöldségleves-alaplé
  • 2 marék friss vegyes zöldfűszer (finomra aprított)
  • 1 db tojássárgája
  • 3 ek tejföl vagy habtejszín
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A meghámozott és feldarabolt burgonyát puhára főzzük az alaplében a forrástól számított kb. 20 perc alatt, majd félrehúzzuk, és botmixerrel pürésítjük az edényben. Ezután beleforgatjuk a zöldfűszereket, és hűlni hagyjuk egy rövid ideig.
  2. A levest visszatesszük a tűzre, és belecsorgatjuk a tojássárgájával elkevert tejfölt vagy tejszínt. Habverővel kevergetve besűrítjük és felmelegítjük, de már nem forraljuk. Végül megsózzuk, megborsozzuk, adagonként tányérokba vagy tálkákba merjük, és tetszés szerint zöldfűszerlevéllel vagy frissen levágott zsázsával díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss