Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tatárbifsztek

default user icon
6 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg friss marha színhús (legjobb a bélszín)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál só
  • 2 teáskanál olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst tisztítsd meg a hártyáitól, és vágd ujjnyi csíkokra. A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, és kicsit aprítsd föl. Az összes hozzávalót 3-szor egymás után küldd át a húsdarálón. Frissen pirított kenyérrel kínáld.

Megjegyzés

Ez a tatárbifsztek az általam ismert legegyszerűbb, és - szerintem - legfinomabb receptje. Keverés közben jó kóstolgatni, hogy ízlésednek megfelelően sózhasd-borsozhasd. Van, aki fogyasztás előtt 1 nyers tojássárgáját kever hozzá, én ezt kihagyom. Hűtőszekrényben 2-3 napig eláll, és jót tesz neki, ha összeérik.

anna40
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

nfekete
Kíváncsi vagyok hányan csinálják ezt bélszínből, aminek kilója 8-10 ezer és Budapesten mindösszesen 3-4 helyen kapható, ott is csak rendelésre. :)
liszizsuzsika
Azért is jó bepácolni, mert sokkal omlósabb lesz a hús, könnyebb vele bánni. Egyébként én a múltkor (daráló bekrepált) pácolás után késsel vágtam apróra, szinte pépesre a húst. Azt mondják, ez a klasszikus aprítása.
anna40
Anyuska25: én biztosan perverz vagyok, de frissen szeretem!!!
anna40
jabaki2: nekem nem sok, de pont azért kell kóstolgatni miközben készíted, hogy ha kevesebb mustárral találod tökéletesnek, akkor tudd, hogy mikor kell megállni vele :)
Anyuska25
Szia!Nagy alapja a tatátbífszteknek,hogy pár napra a fűszerrel hagymával mustárral összekeverve belehet tenn ia hűtőbe pácolódni,persze jól letakarva.Két hetet is állhat akár és nem kerül több munkába csak hamrabb fűszerezed.
jabaki2
Nem sok ennyi mustár hozzá?

Hasonló Receptek

Magazin