Tatárbifsztek

default user icon
6 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg friss marha színhús (legjobb a bélszín)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál só
  • 2 teáskanál olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst tisztítsd meg a hártyáitól, és vágd ujjnyi csíkokra. A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, és kicsit aprítsd föl. Az összes hozzávalót 3-szor egymás után küldd át a húsdarálón. Frissen pirított kenyérrel kínáld.

Megjegyzés

Ez a tatárbifsztek az általam ismert legegyszerűbb, és - szerintem - legfinomabb receptje. Keverés közben jó kóstolgatni, hogy ízlésednek megfelelően sózhasd-borsozhasd. Van, aki fogyasztás előtt 1 nyers tojássárgáját kever hozzá, én ezt kihagyom. Hűtőszekrényben 2-3 napig eláll, és jót tesz neki, ha összeérik.

T. Anna
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fekete Nikolett 5 évvel ezelőtt
Kíváncsi vagyok hányan csinálják ezt bélszínből, aminek kilója 8-10 ezer és Budapesten mindösszesen 3-4 helyen kapható, ott is csak rendelésre. :)
liszizsuzsika 7 évvel ezelőtt
Azért is jó bepácolni, mert sokkal omlósabb lesz a hús, könnyebb vele bánni. Egyébként én a múltkor (daráló bekrepált) pácolás után késsel vágtam apróra, szinte pépesre a húst. Azt mondják, ez a klasszikus aprítása.
T. Anna 7 évvel ezelőtt
Anyuska25: én biztosan perverz vagyok, de frissen szeretem!!!
T. Anna 7 évvel ezelőtt
jabaki2: nekem nem sok, de pont azért kell kóstolgatni miközben készíted, hogy ha kevesebb mustárral találod tökéletesnek, akkor tudd, hogy mikor kell megállni vele :)
Herczegfalvi Edina 7 évvel ezelőtt
Szia!Nagy alapja a tatátbífszteknek,hogy pár napra a fűszerrel hagymával mustárral összekeverve belehet tenn ia hűtőbe pácolódni,persze jól letakarva.Két hetet is állhat akár és nem kerül több munkába csak hamrabb fűszerezed.
Lengyel Jánosné 7 évvel ezelőtt
Nem sok ennyi mustár hozzá?

Hasonló Receptek

Magazin