Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tatár-bifsztek

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tatár-bifsztek

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 687
  • Elküldve: 163

Hozzávalók:

  • bélszín
  • tojássárgája
  • vöröshagyma
  • mustár
  • petrezselyem
  • bors
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • pirított kenyér

Elkészítés:

A bélszínt kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt, borsot, sót, olívaolajat, közben folyamatosan kóstolgatjuk. Aki szereti, tehet bele zúzott fokhagymát is.

Apróra vágott petrezselyemmel vagy hagymával díszítve, pirítóssal tálaljuk. Érdemes egy napig érlelni, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés:

A receptet Johnny, a fotót Joci küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 20 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 20. tadeus
    2012. május 8. (kedd) 09:50
    Nem tudom mi az igazi tatár én negyven éve készítem és fogyasztom évi 8-10 alkalommal, minden alkalommal bélszínből készítve. A bélszín ma már szinte minden húsboltban kapható, rendelésre különösen. Van ahol teljesen megtisztítva, lehártyázva szeletekben is árulják, de ez már valóban 10-12 000 ft/kg, még tisztítva egyben, fejével farkával méretétől és és az üzlettől függően 6 000-8 000 ft között. Minden esetben célszerű és gazdaságos a bélszín szeletekre alkalmatlan részét (bélszín fejének egy részét és a farok vékony részét) használni. A fejében lévő összes ínszalagot kivágom, eltávolítom, mert ezek a kész tatár minőségét és esztétikáját erősen rontják. A húst érdemes 2-3 napig hűtőben érlelni, mert így a rostok puhábbak és ízletesebbek lesznek. Készítettem én háztartási kutterben (gyorsaprító) teljesen pépesített húsból, 2-es,3-as, 5-ös tárcsán darálva, egyszer és többször. Nekem és vendégeimnek is az 5-ös tárcsán darált tetszett legjobban. Itt megkívánom jegyezni, hogy a többszöri darálás bélszín esetében szükségtelen és szerintem káros is, úgy mint a kutter használata mivel húspépet kapunk ami nem a legszerencsésebb állagának és esztétikájának szempontjából. A kétszeri esetleg többszöri darálás más húsrészek használatakor indokolt csupán. Tatárbifsztek készítéséhez fokhagymát soha nem használok (nem bélszín kolbász masszátkészítek). Alapfűszernek használom a receptben szereplő fűszereken kívül a Vorcestrhire-t, corry port (lehetőleg az erősebb fajtát), és kevés csípős ketchup-ot is. Minden alkalommal teszek bele 2-3 cm csípős aranyat, esetenként használok zöld fűszereket is kakukkfű, csombor stb. A fűszerezést óvatosan többszöri kóstolással célszerű végezni, ügyelve az ízharmoniára, hisz a fogyasztásnál egyénenként lehet utóízesíteni (bors, só). Volt amikor a corryt konyakkal helyettesítettem, de ez a fogyasztók csupán 1/3-k tetszett.
Receptválogatás
Cseresznyével, meggyel
Az igazán első nyári gyümölcseink, mosolygóan pirosak, lédúsak és nagyon egészségesek. Levesbe, főételbe, desszertbe is remekek!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kókuszos-kakós eszkimó szelet Kókuszos-kakós eszkimó szelet
Karamellás-tejszínes szelet Karamellás-tejszínes szelet
Kacsamell vele sült újkrumplival és répával Kacsamell vele sült újkrumplival és répával
Lecsós-rizses saláta Lecsós-rizses saláta
Egyszerű bögrés-mikrós süti Nutellával Egyszerű bögrés-mikrós süti Nutellával
Csirkemell cukkinis bundában Csirkemell cukkinis bundában
Pórékrémleves garnélával Pórékrémleves garnélával
Grillezett piadina Grillezett piadina
Házi naan Házi naan
Citromkrémes mákos torta Citromkrémes mákos torta
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125045_netpincer_statisztika_110.jpg Meglepő! A magyar a magyarosat csak pizzában szereti

Az egyik legnagyobb ételrendelési portál nagyító alá vette rendelési szoksainkat, és az eredmények alapján úgy tűnik, hogy mi,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125039_sajttorta_110.jpg Hűsítő finomságok: a legjobb gyümölcsös desszertek sütés nélkül

A meleg nyári napokon ugyan nincs kedvünk sütni, de árnyékba húzódva, kényelembe helyezkedve azért szívesen eszünk valami finomat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125032_huto_110.jpg Kisokos! Mit hogyan és meddig tárolhatunk a hűtőben?

Az élelmiszerek hűtőben való helyes tárolásához adunk most néhány praktikus tippet.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125043_droetker_befozes_110.jpg Válj a befőzés szakértőjévé!

A nyár kincseinek megőrzése komoly feladatnak tűnhet, de néhány fontosabb lépést követve te is szakértővé válhatsz befőzés…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125026_hazi_nutella_110.jpg Házi Nutella pofonegyszerűen és olcsón - videó!

Nem sok ember él a Földön, aki ne szeretné a Nutellát, éppen ezért a boltban meg is kérik az árát. Megmutatjuk azonban, hogy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125030_10_konyhai_alap_110.jpg 10 alapvető konyhai tény, amit feltétlenül tudnod kell!

Szabad-e olajat tenni a tészta főzővízébe? Miért egészségesebb a teljes kiőrlésű liszt? Meghámozzuk-e a nyers…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125022_eskuvoisuti_110.jpg Facsemetés torta és fánktorony - esküvő süteménycsodák a nagyvilágból

Ahogy nálunk a grillázstorta az esküvő elmaradhatatlan kelléke, de más népeknek is megvannak a maguk tradicionális esküvői…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125007_zoldfuszerek_110.jpg Fogyni akarsz? Íme 14 zamatos zöldfűszer, ami segít

A fűszer- és gyógynövények minden ételt finomabbá varázsolnak. Az alábbi 14 ráadásul még az anyagcserét is aktivizálja.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept