Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tatár-bifsztek

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tatár-bifsztek

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 686
  • Elküldve: 163

Hozzávalók:

  • bélszín
  • tojássárgája
  • vöröshagyma
  • mustár
  • petrezselyem
  • bors
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • pirított kenyér

Elkészítés:

A bélszínt kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt, borsot, sót, olívaolajat, közben folyamatosan kóstolgatjuk. Aki szereti, tehet bele zúzott fokhagymát is.

Apróra vágott petrezselyemmel vagy hagymával díszítve, pirítóssal tálaljuk. Érdemes egy napig érlelni, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés:

A receptet Johnny, a fotót Joci küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 20 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 20. tadeus
    2012. május 8. (kedd) 09:50
    Nem tudom mi az igazi tatár én negyven éve készítem és fogyasztom évi 8-10 alkalommal, minden alkalommal bélszínből készítve. A bélszín ma már szinte minden húsboltban kapható, rendelésre különösen. Van ahol teljesen megtisztítva, lehártyázva szeletekben is árulják, de ez már valóban 10-12 000 ft/kg, még tisztítva egyben, fejével farkával méretétől és és az üzlettől függően 6 000-8 000 ft között. Minden esetben célszerű és gazdaságos a bélszín szeletekre alkalmatlan részét (bélszín fejének egy részét és a farok vékony részét) használni. A fejében lévő összes ínszalagot kivágom, eltávolítom, mert ezek a kész tatár minőségét és esztétikáját erősen rontják. A húst érdemes 2-3 napig hűtőben érlelni, mert így a rostok puhábbak és ízletesebbek lesznek. Készítettem én háztartási kutterben (gyorsaprító) teljesen pépesített húsból, 2-es,3-as, 5-ös tárcsán darálva, egyszer és többször. Nekem és vendégeimnek is az 5-ös tárcsán darált tetszett legjobban. Itt megkívánom jegyezni, hogy a többszöri darálás bélszín esetében szükségtelen és szerintem káros is, úgy mint a kutter használata mivel húspépet kapunk ami nem a legszerencsésebb állagának és esztétikájának szempontjából. A kétszeri esetleg többszöri darálás más húsrészek használatakor indokolt csupán. Tatárbifsztek készítéséhez fokhagymát soha nem használok (nem bélszín kolbász masszátkészítek). Alapfűszernek használom a receptben szereplő fűszereken kívül a Vorcestrhire-t, corry port (lehetőleg az erősebb fajtát), és kevés csípős ketchup-ot is. Minden alkalommal teszek bele 2-3 cm csípős aranyat, esetenként használok zöld fűszereket is kakukkfű, csombor stb. A fűszerezést óvatosan többszöri kóstolással célszerű végezni, ügyelve az ízharmoniára, hisz a fogyasztásnál egyénenként lehet utóízesíteni (bors, só). Volt amikor a corryt konyakkal helyettesítettem, de ez a fogyasztók csupán 1/3-k tetszett.
Receptválogatás
Nyári kedvencünk: a lángos
Strandon vagy piacon kihagyhatatlan, de néha otthon is érdemes lángost készíteni! Kefires, joghurtos, burgonyás, káposztás változatban is nagyon finom, akár magában, akár tejföllel, sajttal, fokhagymával. !
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Zöldspárga hollandi mártással Zöldspárga hollandi mártással
Mustáros csirke zöldségekkel Mustáros csirke zöldségekkel
Mennyei gyümölcsrizs Mennyei gyümölcsrizs
Extra zöldségleves Extra zöldségleves
Diós-meggyes bögrés szelet Diós-meggyes bögrés szelet
Tonhalas farfalle Tonhalas farfalle
Király nagyi kanalas fánkja Király nagyi kanalas fánkja
Lecsós karajszeletek tarhonyával Lecsós karajszeletek tarhonyával
Bazsalikomos rakott csirkemell Bazsalikomos rakott csirkemell
Ketchupos, mézes, chilis csirkeszárnyak Ketchupos, mézes, chilis csirkeszárnyak
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124542_grillezes_110.jpg Grillre fel! - 1. rész: A grillezés aranyszabályai

Nyári estéken a kertvárosokban a piruló kolbász illata tölt be mindent. Ha csak arasznyi balkonod van és hordozható grillsütőd,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124540_halteperto_110.jpg Már Budapesten is élvezhetjük a szegedi ízeket

2015. április közepén nyílt meg a Szegedi Halbisztró Kiskőrössy 2.0 étterem, Budapesten, a Jókai téren.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124538_teszta_fogyokura_110.jpg Hihetetlen, de igaz: lehet fogyni tésztával!

Óriási tévhit, hogy ha fogyni szeretnél, nem ehetsz tésztaételeket! A titok az időzítésben és a mennyiségben rejlik, és abban,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124537_gyerek_etterem_110.jpg Étterembe egy kétévessel?! Simán!7 tipp, minden rendben legyen

Tény, egy kisgyerekkel étterembe menni merész vállalkozás, de nem lehetetlen! Tippjeink segítenek.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124467_110hus.jpg Gyorsan könnyűt Adrival: Pulykatekercs a legfelsőbb szinteken

A mai Gyorsan könnyűt konklúziója: az illatos zsályalevél, a zamatos paradicsom és az ízletes bacon igazán különlegessé teszik a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124531_35622_kakaokremes-napraforgo-kalacs_110.jpg Tavaszi Receptverseny 2015. - ők a nyertesek!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy a zsűri gondosan megvizsgálta és értékelte az összes beérkezett receptet, és meghozta…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124529_hangulatjavito_etelek_110.jpg 6 étel, amitől garantáltan jobb kedved lesz!

Nem a csoki az egyetlen étel, amitől nyugodtabbnak és boldogabbnak érezheted magad!

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept