Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tatár-bifsztek

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tatár-bifsztek

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 686
  • Elküldve: 163

Hozzávalók:

  • bélszín
  • tojássárgája
  • vöröshagyma
  • mustár
  • petrezselyem
  • bors
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • pirított kenyér

Elkészítés:

A bélszínt kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt, borsot, sót, olívaolajat, közben folyamatosan kóstolgatjuk. Aki szereti, tehet bele zúzott fokhagymát is.

Apróra vágott petrezselyemmel vagy hagymával díszítve, pirítóssal tálaljuk. Érdemes egy napig érlelni, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés:

A receptet Johnny, a fotót Joci küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 20 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 20. tadeus
    2012. május 8. (kedd) 09:50
    Nem tudom mi az igazi tatár én negyven éve készítem és fogyasztom évi 8-10 alkalommal, minden alkalommal bélszínből készítve. A bélszín ma már szinte minden húsboltban kapható, rendelésre különösen. Van ahol teljesen megtisztítva, lehártyázva szeletekben is árulják, de ez már valóban 10-12 000 ft/kg, még tisztítva egyben, fejével farkával méretétől és és az üzlettől függően 6 000-8 000 ft között. Minden esetben célszerű és gazdaságos a bélszín szeletekre alkalmatlan részét (bélszín fejének egy részét és a farok vékony részét) használni. A fejében lévő összes ínszalagot kivágom, eltávolítom, mert ezek a kész tatár minőségét és esztétikáját erősen rontják. A húst érdemes 2-3 napig hűtőben érlelni, mert így a rostok puhábbak és ízletesebbek lesznek. Készítettem én háztartási kutterben (gyorsaprító) teljesen pépesített húsból, 2-es,3-as, 5-ös tárcsán darálva, egyszer és többször. Nekem és vendégeimnek is az 5-ös tárcsán darált tetszett legjobban. Itt megkívánom jegyezni, hogy a többszöri darálás bélszín esetében szükségtelen és szerintem káros is, úgy mint a kutter használata mivel húspépet kapunk ami nem a legszerencsésebb állagának és esztétikájának szempontjából. A kétszeri esetleg többszöri darálás más húsrészek használatakor indokolt csupán. Tatárbifsztek készítéséhez fokhagymát soha nem használok (nem bélszín kolbász masszátkészítek). Alapfűszernek használom a receptben szereplő fűszereken kívül a Vorcestrhire-t, corry port (lehetőleg az erősebb fajtát), és kevés csípős ketchup-ot is. Minden alkalommal teszek bele 2-3 cm csípős aranyat, esetenként használok zöld fűszereket is kakukkfű, csombor stb. A fűszerezést óvatosan többszöri kóstolással célszerű végezni, ügyelve az ízharmoniára, hisz a fogyasztásnál egyénenként lehet utóízesíteni (bors, só). Volt amikor a corryt konyakkal helyettesítettem, de ez a fogyasztók csupán 1/3-k tetszett.
Receptválogatás
Tavaszi receptverseny 2015.
Receptversenyünkre május 1-ig ti is nevezhettek! Itt pedig az eddig beérkezett receptekből szemezhettek...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Rántott süllő majonézes kukoricával Rántott süllő majonézes kukoricával
Fetás-kapros töltött gomba Fetás-kapros töltött gomba
Búzagánica, avagy lisztes sterc Búzagánica, avagy lisztes sterc
Hajtogatott burgonyás pogácsa Hajtogatott burgonyás pogácsa
Rizsfelfújt meggymártással Rizsfelfújt meggymártással
Mogyorós-nutellás szelet Mogyorós-nutellás szelet
Medvehagymás vajkrémmel töltött paprika bacon-köntösben Medvehagymás vajkrémmel töltött paprika bacon-köntösben
Almás palacsintatésztában sült karajszeletek Almás palacsintatésztában sült karajszeletek
Gombás emeletes csirkemell Gombás emeletes csirkemell
Csokoládés marlenka Csokoládés marlenka
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124160_mosogatogep110.jpg Mire ügyelj mosogatógép használatakor?

Évente sok-sok órányi időt töltünk mosogatással. Ha ezt inkább gépre bízod, akár két hétnyi szabadidőt is nyerhetsz!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124154_balkon110.jpg Paradicsomot a balkonra!

Unod a zöldséges standok áruit? Szeretnél egy kicsit magad is kertésszé válni? Íme néhány tipp, hogy tudsz igazi zöldség oázist…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124043_spanyol-110.jpg Viva, Espana!

A magyar gyomornak nem idegen a spanyol konyha, hiszen sűrű levesek, tartalmas húsok, fűszeres ételek jellemzik. És nagyon finom…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124156_viz110.jpg Víz, víz, tiszta víz

Napjainkban egyre többen már csak ásványvizet isznak, pedig az itthoni víz szolgáltatással semmi baj nincs. Íme néhány hasznos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124150_allergia110.jpg Virágoskert allergiásoknak

Érzékeny vagy a pollenekre? Nyűgnek éled meg a kiskerted? Válassz okosan virágokat a ház köré!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124148_takaritas-110.jpg Vizes helyiségek takarítása

A konyha és a fürdőszoba a lakás neuralgikus pontjai. Sehol sem gyűlik össze olyan gyorsan a kosz, és sehol sem olyan zavaró. A…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124141_sarkantyuka-110.jpg Sarkantyúka salátába és a balkonra

Leginkább kertünk díszeként ismerjük a sarkantyúkát, pedig nagyon finom és egészséges, tehetjük salátába, készíthetünk vele…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124138_haztartasi-gep-110.jpg Meddig használható a háztartási gép?

Bár azt hiszed, hogy egy életre vetted őket, mégis jobb, ha időnként ellenőrzöd: életkoruk rövidebb, mint gondolnád.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept