Részletes receptkereső »
  •  
  • Bonafarm  
  •  

RECEPT

« vissza

Tatár-bifsztek

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tatár-bifsztek

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 681
  • Elküldve: 160

Hozzávalók:

  • bélszín
  • tojássárgája
  • vöröshagyma
  • mustár
  • petrezselyem
  • bors
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • pirított kenyér

Elkészítés:

A bélszínt kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt, borsot, sót, olívaolajat, közben folyamatosan kóstolgatjuk. Aki szereti, tehet bele zúzott fokhagymát is.

Apróra vágott petrezselyemmel vagy hagymával díszítve, pirítóssal tálaljuk. Érdemes egy napig érlelni, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés:

A receptet Johnny, a fotót Joci küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 20 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 20. tadeus
    2012. május 8. (kedd) 09:50
    Nem tudom mi az igazi tatár én negyven éve készítem és fogyasztom évi 8-10 alkalommal, minden alkalommal bélszínből készítve. A bélszín ma már szinte minden húsboltban kapható, rendelésre különösen. Van ahol teljesen megtisztítva, lehártyázva szeletekben is árulják, de ez már valóban 10-12 000 ft/kg, még tisztítva egyben, fejével farkával méretétől és és az üzlettől függően 6 000-8 000 ft között. Minden esetben célszerű és gazdaságos a bélszín szeletekre alkalmatlan részét (bélszín fejének egy részét és a farok vékony részét) használni. A fejében lévő összes ínszalagot kivágom, eltávolítom, mert ezek a kész tatár minőségét és esztétikáját erősen rontják. A húst érdemes 2-3 napig hűtőben érlelni, mert így a rostok puhábbak és ízletesebbek lesznek. Készítettem én háztartási kutterben (gyorsaprító) teljesen pépesített húsból, 2-es,3-as, 5-ös tárcsán darálva, egyszer és többször. Nekem és vendégeimnek is az 5-ös tárcsán darált tetszett legjobban. Itt megkívánom jegyezni, hogy a többszöri darálás bélszín esetében szükségtelen és szerintem káros is, úgy mint a kutter használata mivel húspépet kapunk ami nem a legszerencsésebb állagának és esztétikájának szempontjából. A kétszeri esetleg többszöri darálás más húsrészek használatakor indokolt csupán. Tatárbifsztek készítéséhez fokhagymát soha nem használok (nem bélszín kolbász masszátkészítek). Alapfűszernek használom a receptben szereplő fűszereken kívül a Vorcestrhire-t, corry port (lehetőleg az erősebb fajtát), és kevés csípős ketchup-ot is. Minden alkalommal teszek bele 2-3 cm csípős aranyat, esetenként használok zöld fűszereket is kakukkfű, csombor stb. A fűszerezést óvatosan többszöri kóstolással célszerű végezni, ügyelve az ízharmoniára, hisz a fogyasztásnál egyénenként lehet utóízesíteni (bors, só). Volt amikor a corryt konyakkal helyettesítettem, de ez a fogyasztók csupán 1/3-k tetszett.
Receptválogatás
Mézeskalács, bejgli, patkó
Szépen díszített mézeskalácsok és a hagyományos bejglik nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról! Legjobb receptjeinket gyűjtöttük össze!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Zserbó Gabitól Zserbó Gabitól
Fűszeres-sörös csülök Fűszeres-sörös csülök
Szakállas sajtos pogácsa Szakállas sajtos pogácsa
Bürgermeister karácsonyi kalács Bürgermeister karácsonyi kalács
Puha mézeskalács V. Puha mézeskalács V.
Rizses hús II. Rizses hús II.
Egyszerű csirkepörkölt Egyszerű csirkepörkölt
Francia hagymaleves barna sörrel Francia hagymaleves barna sörrel
Paprikás-kolbászos csirkecomb Paprikás-kolbászos csirkecomb
Habos linzer Habos linzer
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118630_toltott-kaposzta-110.jpg Töltött káposzta

Azt mondják, a töltött káposzta melegítve az igazi. Kiváló téli étel, laktató és sokáig eltartható, akár két hétig is eláll az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123350_poffeteg-suti-110.jpg Ünnepi apróság a konyhából

Sokféle aprósütemény, hagyományos ünnepi desszert készül ilyenkor a konyhában, de mindig vannak újdonságok is, amelyek színesítik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123357_karacsonyi-desszert-110.jpg 5+1 kihagyhatatlan karácsonyi desszert

Ahogy közelednek az ünnepek, még azok is receptvadászatra indulnak, akiknek az év nagy részében viszonylag kevés idejük jut a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123342_tejszines-110.jpg Tejszínesen, gazdagon

A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept