Elkészítés: A hozzávalókat összedagasztom, 1-2 óráig kelesztem. Kézzel is lehet, de nagyban megkönnyíti a munkát a kenyérsütőgép dagasztóprogramja. A megkelt tésztakupacból gombócokat szakítok és a kezeim között széthúzogatom, kb. 10 nagy darab jön ki belőle. Bő, forró olajban kisütöm. Az elkészített tésztát 2-3 napig is a hűtőben tarthatjuk és csak kicsippentünk belőle néhány adagnyit, amennyit frissen akarunk sütni. Aranysárgára sütjük, nem szívja magába az olajat. Fokhagymás kenővel, tejföllel, reszelt sajttal vagy más finomsággal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre