Elkészítés: A körtéket meghámozzuk, felszeleteljük, citromlevet csorgatunk rá, majd óvatosan összeforgatjuk, így nem barnul meg.
A fagyasztott leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd a sütéshez használt serpenyő méretére vágjuk.
Egy serpenyőbe beletesszük a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd kevergetve elkezdjük karamellizálni. Amikor már felolvadt és szép világosbarna színt kapott, hozzáadjuk a margarint, majd a rumot is. Pár percig kevergetve tovább karamellizáljuk.
Ezután belehelyezzük szép sorba a körteszeleteket, majd pár perc alatt puhára pároljuk. Végül a puhára párolódott körték tetejére helyezzük a leves tésztát.
Előmelegített, forró sütőbe toljuk, majd pár perc alatt szép aranybarnára sütjük a tésztát a gyümölcs tetején.
A sütőből kivéve egy hirtelen mozdulattal ráfordítjuk egy tálcára úgy, hogy a körteszeletek kerüljenek felülre.
Langyosan tálaljuk, ízlés szerint kínálhatunk hozzá tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre