Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarte au flan (francia tejes pite)

65 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tarte au flan (francia tejes pite) tésztájához a lisztet és a vajat összemorzsoljuk, a jéghideg vizet kanalanként hozzákeverjük – annyit, hogy összeálljon a tészta egyetlen gömbbé. Folpakba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez egy lábasban felforraljuk a tejet. Egy tálban összekeverjük a tojásokat a liszttel és a cukorral. A tojásos keveréket lassan belecsorgatjuk a tejbe, miközben habverővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.
  3. A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy épp beleférjen egy 25 cm átmérőjű piteformába, azután beleegyengetjük, majd 180 fokos sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Mindmegette tipp: A tejes pite alapreceptjét ízlésünk szerint meggyel, reszelt almával, dióval is gazdagíthatjuk.

Megjegyzés

Angol nyelvű receptből fordítottam, remélem, örömmel veszitek. Édesítőszerrel készítve tökéletes édesség fogyókúrázóknak is. - Erendis42

Ezek is érdekelhetnek

Friss