Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tartalmas bableves

120 perc
bonyolult
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A szárazbabot beáztatjuk egy éjszakára.
  2. Másnap a megtisztított sárgarépát és hagymát felkockázzuk, a halványító zellert feldaraboljuk. A megtisztított édesköményt a torzsa kimetszése után kockákra vágjuk, a fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott paradicsomot durvára daraboljuk. A babot leszűrjük és lecsepegtetjük.
  3. A nagy fazékban felhevített olívaolajon a hagymát, a sárgarépát, a zellert, az édesköményt, a fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a csilipelyhet közepes tűzön puhára pároljuk 8-10 perc alatt. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 8-10 perc alatt szétfőzzük.
  4. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, felöntjük 2,5 l hideg vízzel, és beletesszük egyben a füstölt húst. Felforraljuk, és gyengébb tűzön főzzük 30 percig. Ezután beleszórjuk a babot, majd 20 perc múlva a gerslit, és további 25-30 perc alatt puhára főzzük.
  5. A füstölt húst, a babérlevelet és a kakukkfüvet kiszedjük. A húst rövid hűlés után falatnyira daraboljuk és visszatesszük az edénybe. Végül a levest a borecettel ízesítjük, és szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss