Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tartalmas bableves füstölt hússal

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg szárazbab
  • 40 dkg füstölt karaj, tarja vagy csülök
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • néhány szem egész bors
  • 2 db babérlevél
  • 1,5 l alaplé vagy víz
  • 2 szál sárga répa
  • 1 szál fehér répa
  • 1/2 db zellergumó
  • 1 db karalábé
  • friss petrezselyemzöld
  • A rántáshoz:
  • 3 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 tk őrölt pirospaprika

Elkészítés

    1. A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk.
    2. Másnap a füstölt húst, a beáztatott és lecsepegtetett babot, a megpucolt egész fokhagymát és hagymát, egész borsot, babérlevelet egy fazékba tesszük, majdfelöntjük annyi hideg vízzel vagy alaplével, hogy ellepje a húst.Alacsony lángon egy órán át főzzük, közben kóstolgatjuk elég füstös, sós-e a leve.
    3. Később hozzáadjuk a tisztított, darabolt zöldségeket, a petrezselymet és addig főzzük, amíg a levesben minden átpuhul. Amennyiben szükséges, sózzuk még.
    4. A rántáshoz az olajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet és folyamatos kevergetve megpirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával.Végül beleöntjük a levesbe ésösszeforraljuk. Csipetkével lehet még dúsítani, de ez így is nagyon tartalmas.

    Videó! Így készítheted el ezt a tartalmas bablevest! >>>

    ÍGY FŐZZ OLYAN BABLEVEST, MINT NAGYI - 8 TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN! >>>

    13 IMÁDNIVALÓ BABLEVES, AMI EGÉSZ NAPRA ELTELÍT >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin