Keress receptre vagy hozzávalóra

Tárkonyos-zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók

  • 30 dkg darált hús (pl. sertéscomb)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 szelet zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk liszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 1,5 l víz
  • őrölt fekete bors
  • tárkony (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A darált húst megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, majd alaposan összegyúrjuk. Ezután nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk a masszából, majd félretesszük.
    2. A zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd ízlés szerint felvágjuk. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a zöldségeket, majd alaposan összekeverjük, és pár percig pároljuk. Megszórjuk a fűszerekkel, majd a liszttel, összekeverjük, és felöntjük a vízzel.
    3. A zöldségeket félpuhára főzzük, majd a levesbe tesszük az előre elkészített húsgombócot, és készre főzzük. A tejfölt simára keverjük egy kevés forró levessel, majd állandó keverés mellett a leveshez csorgatjuk. Még pár percig főzzül, majd tálalásig melegen tartjuk. 

Megjegyzés

Én pl. galuskát is szaggattam a levesbe, mert így laktatóbb, de ezt ki is hagyhatjuk, a leves anélkül is finom.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin