Keress receptre vagy hozzávalóra

Tárkonyos zöldbableves

Hozzávalók

  • 2 ek vaj
  • 1 ek búzaliszt
  • 12 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zellergumó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 7 dl zöldségleves alaplé
  • 1 tk tárkony (friss vagy szárított)
  • 2 csipet fehérbors (őrölt)
  • 35 dkg zöldbab
  • 2,5 dl főzőtejszín (15-20%-os)

Elkészítés

    1. A répát, a zellert és zöldbabot megtiszítjuk és feldaraboljuk. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd rátesszük a répát és a zellert. Megpirítjuk, felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Megszórjuk tárkonnyal, és hozzáadjuk a zöldbabot.
    2. Lefedve, takarék lángon addig főzzük, amíg az összes zöldség megpuhul.
    3. Lehúzzuk a tűzről, és beleöntjük a főzőtejszínt. Ezután közepes lángon pár percig forraljuk, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.

Megjegyzés

Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott vagy az üveges is. Ha üveges zöldbabot használunk, azt akkor adjuk a leveshez, ha a többi zöldség már megpuhult.

Mesyke71
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin