Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos zöldbableves gazdagon

90 perc
mester
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1/2 dl olaj
  • 40 dkg sertéslapocka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg liszt
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • tárkony
  • 2 db babérlevél
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db burgonya
  • ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • A levesbetéthez:
  • 1 db tojás
  • 4 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 db citrom (leve)

Elkészítés

  1. A vöröshagymát kockára, a répát és a fehérrépát karikára vágjuk és felhevített olajon magas hőfokon folyamatosan keverve pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és a zúzott fokhagymát, ezt is pirítjuk, majd meghintjük liszttel és pirospaprikával, és felengedjük kb. 6 dl vízzel. Sóval, borssal, tárkonnyal és babérlevéllel ízesítjük.
  2. Amikor a hús majdnem megpuhult, beletesszük a megtisztított, 2 cm-re vágott zöldbabot, a felaprított zöldpaprikát, az apróra vágott krumplit és felengedjük további 5 dl vízzel. További sót, egy kevés ételízesítőt teszünk hozzá, alacsony fokozaton addig főzzük, amíg a bab megpuhul.
  3. A tejfölt fokozatosan kikeverjük egy kevés forró levessel, és kevergetve a forrásban lévő leveshez adjuk.
  4. A tojásból és lisztből galuskatésztát keverünk, és egy szaggató segítségével a leveshez szaggatjuk, közben kevergetjük, hogy a tészta ne ragadhasson össze. 1 percet forraljuk, és levesszük a tűzről. Rászórjuk a felaprított petrezselymet, szükség szerint ízesítjük további sóval, borssal, tárkonnyal és citromlével.

    A legjobb receptek zöldbabbal >>> 

    Még több leves >>> 

ZÖLDBABKRÉMLEVES CORNFLAKES-ES CSIRKEFALATOKKAL >>> 

Megjegyzés

Ha tehetem, tálalás előtt legalább 1 órát pihentetem, hogy az ízek kicsit összeérjenek. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss