Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos-tejszínes zúzaleves burgonyagaluskával

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkezúza
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3ek étolaj
  • 2 szál kisebb sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 1 db kisebb karalábé
  • 10-15 dkg zöldborsó
  • 2,5-3 dl főzőtejszín
  • bors
  • tárkony
  • 2-3 evőkanál tárkonyecet
  • A galuskához:
  • 40 dkg burgonya
  • 1 evőkanál tejföl
  • liszt

Elkészítés

    Elkészítés: Apróra vágjuk a hagymát és az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a megmosott, megtisztított zúzát. Lassú tűzön kb. 5 percig pirítjuk. 3 liter vízzel felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. Forrás után lassú tűzön tovább főzzük.

    A burgonyát héjastól megfőzzük, és még forrón megtisztítjuk, krumplinyomon áttörjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt, a sót és annyi lisztet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.

    Ha félig puha a zúza, beletesszük a megtisztított, felkarikázott, felkockázott zöldségeket, a zöldborsót és a tárkonyt.

    Amikor a zöldség is puha, bele szaggatjuk a tésztát is.

    Ha ez is megfőtt, beleöntjük a tejszínt. Hagyjuk összeforrni, majd a tárkonyecettel ízesítjük. Ha nincs, citromlevet is tehetünk bele.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kákriszta
Kacsazúzával (kevesebb munkával) készítettem, nagy sikert aratott a vendégek körében.
czendre
Nagyon klassz a recept a galuska külön aranyérmes
kirike
Köszönöm szépen a klassz receptet!Családom kívánságára megfőztem a levest,nagyon finom,semmit nem változtattam rajta!
katycabogar
Nagyon finom ez a leves! Annyit változtattam rajt, hogy a galuskába tettem egy tojást. Köszi a receptet, jár az 5 paprika!

Hasonló Receptek

Magazin