Tárkonyos tejszínes raguleves

default user icon
9 4.5/5

Hozzávalók

  • 30 dkg csirke- vagy pulykamell
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 3,5 dl tejszín
  • étkezési keményítő
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • tárkony
  • csontleves vagy erőleves kocka
  • olaj

Elkészítés

    1. A megpucolt, felaprított hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és fehéredésik pároljuk. Hozzáadjuk a megpucolt, felaprított vagy reszelt fokhagymát, és ízlés szerint megfűszerezzük sóval és borssal.
    2. Felengedjük az erő- vagy csontlevesalappal. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, és addig főzzük, amíg a répa is félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és a zöldborsót, majd készre főzzük.  A keményítővel és a tejszínnel sűrítjük, és a végén a tárkonnyal ízesítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kállai Krisztina 5 évvel ezelőtt
Bocsánat, nem elírás a 20 dkg vöröshagyma a 30 dkg húshoz? Nem ellendrukker vagyok, csak csodálkozom.
madarász orsolya 8 évvel ezelőtt
nekünk, amióta megcsináltam, azóta a kedvencünk!a citrom viszont tényleg nem árt neki, viszont szerintem tejszínnel is isteni finom
Ádám Éva 8 évvel ezelőtt
hátha még raknál bele fokhagymát ,hagymát ,pirospaprikát ,pirosaranyat,egy kis füstölt húst, biztos finomabb lenne:)))
Fazekas Georgina 9 évvel ezelőtt
hmm fino nagyo ízlezes jo a recept :)
Ildikó 10 évvel ezelőtt
Bizony, citrom, és TEJFÖL, mert attól lesz savanykásan frissítő! A tejszín csak elnehezíti, szerintem.
Fehér Éva 11 évvel ezelőtt
Az a bizonyos pár csepp citrom csodát tett. Ahányan megkóstolták, csak ámultak a ettől gasztronómiai csodától.
Csatári Emese 11 évvel ezelőtt
Megfőztük. Mi még tettünk hozzá rozmaringot és arab füszerkeveréket (kaptuk), és egész ebéd alatt csak áradoztunk. Köszi
Dekany Adrienn 12 évvel ezelőtt
En a hust egy kis feherborral meg szoktam locsolni, egeszen mas az aromaja. A vegen pedig a tarkony mellett kaprot is szoktam adni neki, na meg citromot.
Kenessey Katalin Judit 12 évvel ezelőtt
Egy pár csepp citrom csodákat tenne vele....

Hasonló Receptek

Magazin