Tárkonyos-tejszínes raguleves

default user icon
9 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg csirke- vagy pulykamell
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 3,5 dl tejszín
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • tárkony
  • csontleves vagy erőleves kocka
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és addig sütjük, amíg kifehéredik. Ezután fűszerezzük.
    Felengedjük erő- vagy csontlevessel. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát. Ha a répa is félig megpuhult, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót. Készre főzzük. Keményítővel és a tejszínnel sűrítjük, s végül ízesítjük a tárkonnyal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kállai Krisztina 5 évvel ezelőtt
Bocsánat, nem elírás a 20 dkg vöröshagyma a 30 dkg húshoz? Nem ellendrukker vagyok, csak csodálkozom.
madarász orsolya 7 évvel ezelőtt
nekünk, amióta megcsináltam, azóta a kedvencünk!a citrom viszont tényleg nem árt neki, viszont szerintem tejszínnel is isteni finom
Ádám Éva 7 évvel ezelőtt
hátha még raknál bele fokhagymát ,hagymát ,pirospaprikát ,pirosaranyat,egy kis füstölt húst, biztos finomabb lenne:)))
Fazekas Georgina 9 évvel ezelőtt
hmm fino nagyo ízlezes jo a recept :)
Ildikó 9 évvel ezelőtt
Bizony, citrom, és TEJFÖL, mert attól lesz savanykásan frissítő! A tejszín csak elnehezíti, szerintem.
Fehér Éva 10 évvel ezelőtt
Az a bizonyos pár csepp citrom csodát tett. Ahányan megkóstolták, csak ámultak a ettől gasztronómiai csodától.
Csatári Emese 11 évvel ezelőtt
Megfőztük. Mi még tettünk hozzá rozmaringot és arab füszerkeveréket (kaptuk), és egész ebéd alatt csak áradoztunk. Köszi
Dekany Adrienn 11 évvel ezelőtt
En a hust egy kis feherborral meg szoktam locsolni, egeszen mas az aromaja. A vegen pedig a tarkony mellett kaprot is szoktam adni neki, na meg citromot.
Kenessey Katalin Judit 11 évvel ezelőtt
Egy pár csepp citrom csodákat tenne vele....

Hasonló Receptek

Magazin