Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos-tejszínes gombaleves

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg barna csiperke
  • 1-1 közepes szál sárgarépa és fehérrépa
  • 3-4 dkg vaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 1 liter húsleves (kockából)
  • 2 dl főzőtejszín
  • kakukkfű
  • tárkonylevél
  • őrölt bors
  • kb. 1 evőkanál citromlé
  • csipet cukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • Valamint:
  • kis maréknyi száraz aprótészta

Elkészítés

    Elkészítés: Tisztítás után a zöldségeket, a gombát és a hagymákat aprítom.

    Felhevített vajban magas hőfokon a zöldségeket a hagymákkal addig párolom, ameddig nagyja levét elpárologja. Rádobom a gombát, sózom, borsozom, amikor a gomba összeesett, felengedem a húslevessel, kakukkfűvel, tárkonnyal ízesítem.

    Amikor újraforr, belekeverem a tejszínt és a citromlevet, csipet cukrot adok hozzá, és kis maréknyi száraztésztát dobok a levesbe, együtt lassan addig főzöm, ameddig a tészta megpuhul.

    A végén bőven meghintem friss petrezselyemmel, de azzal már nem főzöm, majd hamarosan tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin