Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos szarvasraguleves

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg szarvashús (szarvasapróhús)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 ág friss tárkony
  • 2 db babérlevél
  • 1/2 fej karalábé
  • 1/2 db zellergumó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 15 dkg tejföl
  • 1/4 db citrom

Elkészítés

    1. A szarvashúst gondosan megtisztítjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd egy nagyobb lábasban a hússal együtt megpirítjuk a felforrósított olajon. Megsózzuk, majd annyi vizet üntünk a húshoz, hogy kétujjnyira ellepje. Felforraljuk, a keletkező habot pedig lekanalazzuk. Hozzáadjuk a megmosott tárkony lecsipkedett és felaprított leveleit, a babérlevelet, a megtisztított és felaprított zellert, sárgarépát és fehérrépát.
    2. Az egészet puhára főzzük 30-35 perc alatt. A tejfölt egy kevés levessel simára keverjük, majd visszaöntjük a lábasba, és elkeverjük. Végül a levest a citrom kifacsart levével ízesítjük.

    MEXIKÓI FŰSZERES LEVES TORTILLÁVAL >>> 

    VÖRÖSLENCSE LEVES >>> 

    SAVANYÚ KÁPOSZTÁS LEVES KOLBÁSSZAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin