Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos sertésraguleves

MME MME
3 3.8/5
75 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst lemossuk, leszárogatjuk, kis kockára (kb. 0,5x0,5 cm) vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A sárgarépát és a burgonyát megtisztítjuk kicsi kockákra vágjuk. A zellerszárat megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a húst. Kicsit pirítjuk, majd 1 dl víz hozzáadásával pároljuk. Amikor a hús félig puha (kb. 20 perc után) megsózzuk, beletesszük az apró kockákra vágott tisztított sárgarépát, pótoljuk a vizet, és még 15 percig pároljuk. Rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, felöntjük 2-2,5 l vízzel. Amikor felforrt, beletesszük a szintén kicsi kockákra vágott burgonyát és a vékony szeletekre vágott zellert. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a tárkonyt is. Amikor félig megpuhult a burgonya, hozzáadjuk a kis rózsákra szedett karfiolt, és készre főzzük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 387 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss