Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos sertésraguleves velővel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg sertéscomb
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 30 dkg sertésvelő
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 citrom leve
  • friss vagy szárított tárkony
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban megfuttatjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, sót, borsot, ételízesítőt, és fedő alatt - a vizet pótolva - félpuhára pároljuk.

    Ezután hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, a zöldborsót, és 1,5 l vízzel felengedjük, tovább főzzük.

    Amikor már majdnem minden megpuhult, beletesszük a hártyáitól megtisztított, kockára vágott velőt és 1 teáskanál tárkonyt. Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a tejszínt, amit előtte egy kis levessel kikeverünk, hogy ne kapja össze. Ezután még 1 percig forraljuk.

    A végén citrommal ízesítjük, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin