Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos savanyú káposztaleves

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom. A hagymát apró kockákra vágom, a sárgarépát és a gombát uborkagyalun vékony karikákra szeletelem.

Egy jókora lábosban az olajon üvegesre pirítom a hegymát, hozzáadom a füstölt paprikát és a tárkonyt, majd a savanyú káposztát és a babérleveleket. Fedő alatt 5-8 percig párolom, majd borsozom, felöntöm a levessel. Mikor felforrt, hozzáadom a sárgarépaszeleteket. További 6-8 percig főzöm, végül hozzáadom a gombaszeleteket is, és már csak 4-5 percet főzöm. Így a sárgarépa még enyhén roppanós marad, a gomba nem esik szét.

A keményítőt elkeverem a tejföllel, a levesből egy evőkanálnyival elkeverem, majd behabarom a levest. Forralás után el is készült.
Friss kenyérrel és tejföllel kínálom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és olvasnivalók Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss