Tárkonyos savanyú káposztaleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6-8 személyre:
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg sárgarépa
  • 30 dkg friss csiperkegomba
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 1 evőkanál füstölt paprika (nagyobb élelmiszer-áruházban, fűszerüzletben beszerezhető)
  • 1 evőkanál őrölt, szárított tárkony
  • 4 db babérlevél
  • 1 l zöldségleves
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom. A hagymát apró kockákra vágom, a sárgarépát és a gombát uborkagyalun vékony karikákra szeletelem.

    Egy jókora lábosban az olajon üvegesre pirítom a hegymát, hozzáadom a füstölt paprikát és a tárkonyt, majd a savanyú káposztát és a babérleveleket. Fedő alatt 5-8 percig párolom, majd borsozom, felöntöm a levessel. Mikor felforrt, hozzáadom a sárgarépaszeleteket. További 6-8 percig főzöm, végül hozzáadom a gombaszeleteket is, és már csak 4-5 percet főzöm. Így a sárgarépa még enyhén roppanós marad, a gomba nem esik szét.

    A keményítőt elkeverem a tejföllel, a levesből egy evőkanálnyival elkeverem, majd behabarom a levest. Forralás után el is készült.
    Friss kenyérrel és tejföllel kínálom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és olvasnivalók Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek