Keress receptre vagy hozzávalóra

Tárkonyos raguleves

default user icon
9 4/5

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamell
  • 5 dkg vaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 5 dkg póréhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 2-3 db közepes krumpli
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2-3 csipet tárkony
  • bors
  • nokedli (elhagyható)

Elkészítés

    1. A húst apró kockákra vágjuk, a hagymákat felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, megpároljuk rajta a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a póréhagymát is. Átforgatjuk, végül hozzáadjuk a húst, megsózzuk, megborsozzuk, valamint két nagyobb csipet tárkonnyal ízesítjük. Fehéredésig pároljuk. Ezután felöntjük 3 l vízzel, beletesszük a húsleveskockát, és 15 percig hagyjuk főni.
    2. Közben egy tálkába öntjük a tejszínt, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és összekeverjük. A forró levesből merünk hozzá egy keveset, így hígítjuk.Ezután a levesbe öntjük, felforraljuk, éspár csepp citromlevet csepegtetünk bele. Teáskanállal apró nokedlit szaggatunk bele. A tányérokban még ízlés szerint lehet citromlével bolondítani.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Dogvaaz 2 évvel ezelőtt
A zöldségeket majdnem kihagytam belőle, pedig már fel volt darabolva :)
pinczmar 5 évvel ezelőtt
Én nem használtam húsleves kockát, hanem főtt sonka levéből készítettem, s friss tárkonyt tettem bele. Isteni lett! :-)
gabrieko 7 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet! Nagyon finom lett!!!!!
dedeanya 7 évvel ezelőtt
Még valami, ha netán hozzájuttok vadhúshoz és persze szeretitek is azzal is mindenképpen érdemes kipróbálni. Persze kicsit hosszadalmasabb az elkészítése, de megéri. Azonban tényleg csak olyanoknak ajánlom, akik bírják az erőteljesebb, karakteresebb ízeket.
dedeanya 7 évvel ezelőtt
Csak kicsit kiegészíteném a receptet. Gombával és zöld borsóval megspékelve még finomabb lesz. Próbáljátok ki! Érdemes.
krisztike830913 8 évvel ezelőtt
Megfőztem,most lett kész ez a remek leves és nagyon finom lett.Ajánlom mindenkinek.
maddyléna 9 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett a leves.Amikor felöntöttem vízzel, akkor tettem bele a zöldségeket.Egyáltalán nem ázik el a galuska,ha csak tojásból és lisztből készíted ,víz hozzáadása nélkül.
Tamila 9 évvel ezelőtt
Szerintem ha nagy adaggal főzünk, és nem valószínű, hogy el is fogy, akkor érdemes külön szaggatni a nokedlit, mert megszívja magát, és totyakos lesz tőle a leves. Egyébként , lelkes amatőr szakácsként nagyon hiányzott, hogy mikor kell bele a zöldség!
Hodosie 10 évvel ezelőtt
Mikor is rakjuk bele a zöldségeket? Én tudom, mert már főztem ilyen levest, de lehet, hogy valaki nem érti majd!!!

Hasonló Receptek

Magazin