Tárkonyos raguleves szárnyasokból

default user icon
8 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 8-10 literes fazékhoz:
  • 3-5 csirke felsőcomb
  • 1-2 pulyka felsőcomb (de lehet csirkemell, pulykamell)
  • 1 csomag leveszöldség
  • 1 db zöldpaprika
  • 2-3 marék zöldborsó
  • 25-30 dkg fehér vagy barna csiperkegomba
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-4 gerezd fokhagyma ízlés szerint
  • 5 dl tejföl
  • 1-2 kávéskanál szárított tárkony
  • ételízesítő (a pulykahús édesebb íze miatt a szokásosnál kicsivel több)
  • liszt
  • étolaj
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: Kevés felhevített olajban megpároljuk a felaprított leveszöldséget. Hozzáadjuk a felaprított húst (akár a csontot is az íz miatt), a vöröshagymát, és tovább pároljuk. Majd felengedjük hideg vízzel. Beletesszük a megmosott borsót, zellerleveleket, a petrezselyemzöldet, a felaprított fokhagymagerezdeket, a félbe vagy negyedbe vágott gombát és a zöldpaprikát. Csipetnyi őrölt borssal (én fehér borsot használok) és sóval, 1 kanál ételízesítővel megízesítjük (ha túl édes a leves, akkor nyugodtan tehetünk bele többet is ízlés szerint), majd alacsony lángon készre főzzük. A tejfölt 2-3 evőkanál liszttel és egy kis vízzel elkeverjük, ezzel behabarjuk a levest, hirtelen felforraljuk. A tetejét meghintjük a tárkonnyal és apróra vágott petrezselyemzölddel.

Megjegyzés

Miközben fő a raguleves, én a képződő habot leszedem a tetejéről. A raguleves nagyon finom sertéshúsból is. Nálunk mégis csirke- és pulykahússal a kedvenc.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tamáskovits Tünde 5 évvel ezelőtt
Én is csavartam bele egy kis citromot! De nagyon-nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet! :-)
Győri Nikolett 6 évvel ezelőtt
Nagyon fincsi lett!!!!!Köszi a receptet!
Fekete Balázsné 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom, a család kedvence lett. Én tettem bele egy szelet citromot is. :)
banyamaci 7 évvel ezelőtt
nagyon finom! elbűvöltem vele egy egész vendégsereget! :)) köszönöm! maci
Győrfiné Sz. Krisztina 7 évvel ezelőtt
Egyszer nem volt otthon tárkony. Kaporral készítettem. Nem is tudom melyik aratott nagyobb sikert.
Fiamma 8 évvel ezelőtt
Nálunk csirkemáj is kerül a tárkonyos levesbe. Isteni finom. És a tányérba téve én pár csepp citrommal bolondítom meg... Naaaagy kedvenc
Mosek Judit 8 évvel ezelőtt
Megcsináltam és isteni lett!A barátom azt mondta, amikor megkóstolta, hogy most már biztos, hogy feleségül vesz! :-) Szóval köszi a receptet!
Wenczel Dóra 8 évvel ezelőtt
Én is így csináltam a levest, de kizárólag csirkemellet használtam. De azt hiszem ki fogom próbálni más húsból is.

Hasonló Receptek

Magazin