Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos pulykaraguleves citrommal

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg pulykamell
  • 1 ek étolaj
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 1/2 ek liszt
  • 2 ek tejföl
  • 1/2 db citrom leve
  • bors
  • 1 tk tárkony
  • 1 csokor petrezselyemzöldje

Elkészítés

    1. A megmosott húst felkockázzuk, a hagymát meghámozzuk, felkockázzuk.
    2. Egy levesefazékban, olajat melegítünk, a hagymát megdinszteljük. Amikor üveges, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket is, és beletesszük a tárkonyt is, és kb. 10 percig együtt pároljuk őket.
    3. A levesalapot egy kanálnyi liszttel megszórjuk, összekeverjük, és 1-2 perc múlva, másfél liter meleg vízzel felengedjük, és kb. egy óra alatt, alacsony lángon megfőzzük a levest.
    4. Amikor kész, a tejfölt, a citromlét és az apróra vágott petrezselyem zöldjét egy kisebb tálban összekeverjük, egy merőkanállal teszünk bele a forró levesből, majd az egészet beleöntjük a levesünkbe.

    TÁRKONYOS RECEPTEK EGY HELYEN A RAGULEVESTŐL A TOKÁNYIG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin