Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos pulykamell spárgával

Hozzávalók

  • 30 dkg pulykamell
  • őrölt színes bors
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 csomag zöld spárga
  • 2 ek olíva olaj
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,5-2 dl krémes tejszín (főzőkrém)
  • tárkony

Elkészítés

    1. A pulykamellet felkockázzuk, megsózzuk, megborsozzuk, és 30 percig állni hagyjuk. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük. A spárga fás részét letörjük, majd a szárát kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, a bimbót félretesszük.
    2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a pulykamellet, és pár perc alatt világos színűre sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és félretesszük.
    3. A maradék zsiradékhoz hozzáadjuk az újhagymát, majd pár percig pároljuk. Hozzádjuk a spárga feldarabolt szárát, megsózzuk, megborsozzuk, ráreszeljük a citromhéjat, felöntjük a borral, majd lefedjük a serpenyőt, és pár percig pároljuk.
    4. Ezután hozzáadjuk a félretett bimbót, ha szükséges, hozzáöntünk egy kevés vizet, majd pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az előzőleg megsütött pulykamellet, felöntjük a tejszínnel, óvatosan összekeverjük, majd pár percig főzzük, hogy a szaftja kellően besűrűsödjön. Tárkonnyal finoman ízesítjük, majd párolt rizzsel tálaljuk.

      Még több recept spárgával >>> 

      Pulykás receptek >>> 

      Tejszínes ételek >>> 

Megjegyzés

Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Én pl. rizst készíttem, mely jól illik a raguhoz. Arra figyeljünk, hogy a spárga roppanós maradjon, nehogy túlfőjön.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin