Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tárkonyos pityókaleves

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tárkonyos pityókaleves

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 52
  • Elküldve: 2

Hozzávalók:

  • 10-15 közepes méretű krumpli (pityóka)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1-2 evőkanál apóra vágott tárkony
  • 1 evőkanál ecet
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás (e nélkül is jó lesz)

Elkészítés:

A krumplit meghámozod, megmosod, kockára vágod, s odateszed főni annyi sós vízbe, hogy a fazékban az arány fele krumpli-fele víz legyen. Miután megfő, beleteszel egy teáskanál ételízesítőt, s leveszed a tűzről. Egy serpenyőben kevés olajból és az evőkanál lisztből rántást csinálsz (meleg rántásba hideg vizet :D), és beleöntöd a levesbe. Elválasztod a tojás fehérjét a sárgájától, a fehérjét elkavarod a forró levesben, a sárgáját a serpenyőben 1-2 merőkanál levessel felöntod, elkavarod, majd beleöntöd azt is a levesbe. Visszateszed a tűzre, belekevered az apróra vágott tárkonyt, az evőkanál ecetet, újraforralod, és kész!

Megjegyzés:

Még jobb íze lesz, ha ételízesítő helyett zöldséget teszel bele (az apróra vágott murkot, zellert stb. a krumplival egyszerre teszed oda főni).

A receptet és a fotót Manka küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2007. december 5. (szerda) 09:24
    annyit fuznek hozza,hogy en ygy keszitem ezt a levest,hogy fustolt csilkot fozok meg es annak leveben fozom meg a krumlplit es az aprora vagott sargarepat,de az utobbibol kevsebbet.Nagyon sok tarkonyt teszek bele,de csak a vegen es tejfolt.Ecetet nem teszek bele,mert nem mindenki szereti,az utolgosan a tanyerban is lehet es meg tejfolt,ha szuksegeltetik.Izles dolga. A csulok levet lehet ,sot szerintem kell is fel aranyban vizzel vegyiteni ne legyen eros es zsiros.
Receptválogatás
Tavaszi receptverseny 2015.
Receptversenyünkre május 1-ig ti is nevezhettek! Itt pedig az eddig beérkezett receptekből szemezhettek...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Citromos húsvéti linzer Citromos húsvéti linzer
Narancsos-áfonyás kuglóf Narancsos-áfonyás kuglóf
Szilvalekváros süti Szilvalekváros süti
Napóleon torta Napóleon torta
Zserbópite csokidarabokkal Zserbópite csokidarabokkal
Nehéz sós teasütemény Nehéz sós teasütemény
Mandarinos tiramisu-torony Mandarinos tiramisu-torony
Csirkehúsos-zöldséges tortilla Csirkehúsos-zöldséges tortilla
Citromos húsvéti kekszek Citromos húsvéti kekszek
Krémes madártej szelet Krémes madártej szelet
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124254_Adam110px.jpg Színpompás perui ízek a szakács zsenitől

Soha ne bízz egy olyan séfben aki a szabadidejében nem eszik igényesen!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124237_szinek110.jpg A színek ereje

Hatást gyakorolnak a hangulatunkra, az energiaszintünkre, az egészségünkre – egyáltalán nem mindegy tehát, milyen színekkel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124243_110hus.jpg Rakott sertésszelet gazdagon

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124239_110phar.jpg Barackos pohárdesszert

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124229_110leves.jpg Csirkeraguleves ropogós tésztával

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124235_citrus110.jpg Citruskörkép

Önmagában, gyümölcsléként, salátákhoz vagy desszertekhez – a következő, különleges citrusfélékből nem lehet eleget enni...

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124233_tej110.jpg Ha a tej megbetegít...

Rengeteg értékes anyagot tartalmaz, mégis egyre többen vannak, akik nem fogyaszthatják. Lássuk, mi lehet a felelős a problémáért!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124221_lemon-curd-110.jpg Lemon curd, az angol citromkrém

A lemon curd ízig-vérig angol találmány. A selymes, bársonyos, magával ragadó citromkrém a XIX. század közepe óta meghatározó…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept