Meghámozzuk a zöldségeket és a kolbászt. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a répát felszeleteljük, a hagymát finomra aprítjuk, a kolbászt felkarikázzuk.
Felforrósítjuk a zsírt, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a répaszeleteket a kolbászkarikákkal együtt, és 2 percig pirítjuk. Ezután meghintjük 1 ek liszttel, felöntjük 1 l vízzel, és beleforgatjuk a burgonyakockákat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon 15 percig főzzük.
Simára keverjük a tejfölt a megmaradt liszttel, majd a leveshez adjuk, és 5 percig forraljuk. Végül lehúzzuk a tűzről, és a tárkonyecettel, zöld fűszer lecsipkedett, felaprított leveleivel ízesítsük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre