Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos pityókaleves

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg kolbász
  • 4 ek sertészsír
  • 2 ek liszt
  • bors
  • 10 dkg tejföl
  • 1 ek tárkonyecet
  • 2 ág tárkony

Elkészítés

    1.

    Meghámozzuk a zöldségeket és a kolbászt. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a répát felszeleteljük, a hagymát finomra aprítjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

    2.

    Felforrósítjuk a zsírt, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a répaszeleteket a kolbászkarikákkal együtt, és 2 percig pirítjuk. Ezután meghintjük 1 ek liszttel, felöntjük 1 l vízzel, és beleforgatjuk a burgonyakockákat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon 15 percig főzzük.

    3.

    Simára keverjük a tejfölt a megmaradt liszttel, majd a leveshez adjuk, és 5 percig forraljuk. Végül lehúzzuk a tűzről, és a tárkonyecettel, zöld fűszer lecsipkedett, felaprított leveleivel ízesítsük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin