Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos-palócos csirkeragu

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A tárkonyos-palócos csirkeragu elkészítéséhez a felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük. Beletesszük az őrölt paprikát, a tárkonyt, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst.
  2. Pirítás után felöntjük vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a babérlevelet, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a zöldbabot (ha fagyasztottat használunk, akkor fagyosan), és 20 perc alatt készre főzzük.
  4. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a ragut. Sóval, borssal és egy kevés citromlével ízesítjük. Ízlés szerint tésztát vagy rizst főzünk hozzá köretként. 

Megjegyzés

Markos Mária receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss