Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos palócos csirkeragu

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • olíva olaj
  • 1 ek fűszerpaprika (őrölt)
  • 1 ek szárított tárkony
  • 60 dkg csirkecombfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • 40 dkg zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek finomliszt
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

    1. A felaprított vöröshagymát olaj on megdinszteljük. Beletesszük az őrölt paprikát, a tárkonyt, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Pirítás után felöntjük vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a babérlevelet, majd sózzuk, borsozzuk.
    2. Hozzáadjuk a zöldbabot (ha fagyasztottat használunk, akkor fagyosan), és 20 perc alatt készre főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a ragut. Sóval, borssal, kevés citromlével ízesítjük. Ízlés szerint tésztát vagy rizst főzünk hozzá köretként.

    CITROMOS-TÁRKONYOS RAGULEVES>>> 

    TÁRKONYOS PULYKAMELL SPÁRGÁVAL>>> 

    TÁRKONYOS ZÖLDBORSÓLEVES>>> 

Megjegyzés

Markos Mária receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin