Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos palócleves

3 5/5

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 30 dkg sertéslapocka
  • 1 ek piros paprika
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek tárkony
  • 20 dkg burgonya
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 csipet kömény
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/4 citrom leve

Elkészítés

    1. A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal, babérlevéllel és tárkonnyal ízesítjük. Takarék lángon lefedve főzni kezdjük.
    2. A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk. A zöldbabot ízlés szerinti darabokra vágjuk. Amikor a hús félpuha (kb. 20 perc), hozzáadjuk a zöldbabot, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, és a köménnyel ízesítjük. Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a burgonyát, és teljes puhulásig főzzük.
    3. A tejföl t kikeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk. Újraforraljuk, és bőven megszórjuk felaprított friss petrezselyemmel. Végül pár csepp citromlével pikánsra ízesítjük.

    ISTENI TÁRKONYOS FOGÁSOK >>> 

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

    10+1 ZSENIÁLIS FRANKFURTI LEVES RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Attila44
Majdem tökéletes recept, illetve egyéni ízlés kérdése is. Családom szerint marhahússal, vagy vegyes hússal még finomabb. Fehérrépát nem használunk, mert az igencsak édesíti az ételt, inkább a petrezselyemgyökeret részesítjük előnybe a sárgarépa mellett.
hajduzsuzsi
Szia! Koszonom a receptet szuper lett! :-)
VivicaThomas
Nyami! Gabi, ennél is nagyon az ízlésemre való minden hozzávaló! Máris neki kezdek! :)

Hasonló Receptek

Magazin