Tárkonyos palócleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 5 személyre:
  • 40 dkg sertéslapocka
  • 50 dkg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen
  • 1-1 zöldpaprika és paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • tárkony
  • őrölt bors
  • majoránna
  • csipet kömény
  • őrölt paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • pár csepp ecet

Elkészítés

    Elkészítés: A húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készítek rövid lével, párolom, ízesítem sóval, borssal, babérral, tárkonnyal.

    A zöldbabot, zöldségeket darabolom, a burgonyát kockázom. Amikor a hús félpuha, hozzáadom a babot, a zöldségekkel, felengedem kb. 1,5 liter vízzel, ízesítem a fenti fűszerekkel. Kb. 15 perc múlva a burgonyát is belefőzöm, teljes puhulásig főzöm.

    A tejfölt kikeverem a liszttel ,behabarom a levest. Amikor újra forr, 1 tojásból nokedlit, vagy egy kis maréknyi apró száraztésztát főzök bele.
    A főzés végén aprított friss petrezselyemmel bőven megszórom, és pár csepp ecettel pikánsra ízesítem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hajdú Zsuzsa 2 évvel ezelőtt
Szia! Koszonom a receptet szuper lett! :-)
Tetézi Éva 2 évvel ezelőtt
Nyami! Gabi, ennél is nagyon az ízlésemre való minden hozzávaló! Máris neki kezdek! :)

Hasonló Receptek

Magazin