Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos őzraguleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg őzhús (karaj)
  • 1 evőkanál zsiradék
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 20 dkg laskagomba
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 kis darab zeller
  • 1 teáskanál friss vagy szárított tárkony ízlés szerint
  • 1 evőkanál borecet
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 1 db babérlevél
  • bors
  • 1,5 liter víz
  • törkölypálinka

Elkészítés

    Elkészítés: A kockázott őzhúst jól mossuk át, majd szárítsuk le a vizet róla. Forgassuk át a zsiradékon, majd mikor már átpirult, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, majd a megtisztított és felkarikázott, sárgarépát, fehérrépát, a megpucolt és felkockázott laskagombát, zellert és karalábét. Kissé dinszteljük meg. Lisztszórással sűrítsük, pirítsuk egy keveset, majd öntsük rá a borecetet. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt és a babérlevelet, majd öntsük fel 1,5 liter vízzel, és főzzük készre.

    Mikor elkészült, adjunk hozzá kevés törkölypálinkát, és tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin