Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tárkonyos nyúlleves

Hozzávalók

  • 1 db nyúl csontos része (gerinc, hát, első comb)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • néhány rózsa brokkoli
  • 3 db krumpli
  • 1 dl mirelit zöldborsó
  • 2 ek 12%-os tejföl
  • 1 ek ecetes tárkony
  • bors
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 3 szelet szárított vargánya
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 késhegynyi kurkuma
  • 2 csipet őrölt csili
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 ek olaj
  • 1 tk vaj

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, feldaraboljuk, majd hideg vízben feltesszük főni, majd amikor felforrt, lehabozzuk. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az egész hagymát, az ételízesítőt, a paradicsomot és a gombát, majd kis lángon főzzük.
    2. Egy serpenyőben az olajon és a vajon megdinszteljük a felkockázott sárgarépát és petrezselymet. Utána rászórunk egy evőkanál rozslisztet, jól elkeverjük, majd ízesítjük a csilipaprikával és a kurkumával. Összekeverjük, és folyamatos keverés mellett felengedjük egy bögre hideg vízzel. Kiforraljuk, majd beleöntjük a levesünkbe.
    3. A krumplit felkockázzuk és beletesszük. Amikor majdnem készre főtt, hozzáadjuk a zöldborsót és a brokkolirózsákat, 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt.
    4. Elkészítjük a habarást: a tejfölt habverővel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan beleöntünk 2-3 merőkanál levest. Lezárjuk a lángot, és folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe. Összekeverjük, ha szükség utánaízesítünk. Citromkarikával tálaljuk.

Megjegyzés

Ritkán kerül nyúl a terítékre, pedig nagyon egészséges, és ízletesen elkészíthető.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin